We are open as usual and operating under the strict Covid-19 guidelines for our industry
Menu Contact

Case Study
Standen House, Visitor Centre

Having undertaken many small-scale projects for The National Trust we successfully secured this project in competition to construct a New Visitor Reception Building, this being strategically positioned to receive their numerous visitors alongside their main carpark.

The project started in September 2019 and was completed 6 months later. Particular emphasis was given within the design for a traditionally constructed building that would blend in with the natural surroundings, this was achieved with a timber framed oak clad structure and a Keymer peg tiled roof. Light and airiness was important so hence the extensive use of full height glazing. Lime based products were used in the oversite and plaster finishes together with a sustainable lambs wool insulation, Yorkstone flooring and Earthborne paints as the final finish.

We were in the fortunate position where we could contribute with the building approach and final selection of materials and finish which was done in conjunction with the Client and Architect so made it a real team effort. We were then asked to provide all the purpose made fitted joinery all ready for occupation.

The project was extended to include further on-site drainage and duct works for future IT and electrical services to serve future National Trust needs.

Services